Recent News

Monday 22 April 2013

အစာအိမ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း အေၾကာင္း

အစာအိမ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း အေၾကာင္း


အစာအိမ္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း အေၾကာင္း

အစာအိမ္အခ်ဥ္ေပါက္တာထက္ အစာအိပ္က ထုတ္တဲ့ အက္ဆစ္ အေၾကာင္းကို အရင္သိထားဖို႔ လိုပါတယ္။

ဝမ္းတြင္း အက္ဆစ္ (Stomach Acid Strength) က ေတာ္ေတာ္ပ်င္း ပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္ထိ ပ်င္းလဲဆုိ ဘရိတ္ဓားပါး ၂ခ်ာင္း ၃ေခ်ာင္းေလာက္ကို ယင္းအက္ဆစ္နဲ႔တင္ အသာေလး အရည္ေပ်ာ္ေစႏိုင္ ပါတယ္။ အစာအိမ္မွာက ဆဲလ္မ်ားက သံုးေလးရက္အတြင္းကို အသစ္ အသစ္ ျဖစ္ေပၚေနျပီး ေန႔စဥ္ စားသံုးတဲ့ အစာမ်ားေၾကာင့္လဲ ယင္းအက္ဆစ္ က လူကိုဒုကၡမေပးေစပါဘူး။

အကယ္၍ ၂၄ နာရီအတြင္း အစား လံုးဝမစာပဲ ေနလိုက္ရင္ အစာအိမ္က သိသိသာသာဒုကၡေပးမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အျဖစ္မ်ားတာကေတာ့ အစာအိမ္ အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္း ျဖစ္ျပီး ဝမ္းတြင္း အက္ဆစ္က အစာအိမ္သားကို တိုက္စား သြားျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစားအေသာက္ကို သူ႔အခ်ိန္နဲ႔ သူ ပံုမွန္စားသံုးဖို႔ တိုက္တြန္းထားျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

အစာအိမ္နဲ႔ ဆက္စပ္ေရာဂါမျဖစ္ဖို႔ ကိုယ္စားေသာက္တဲ့ အစားအစာနဲ႔ အက္ဆစ္ဓာတ္က တိုက္ရိုက္ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း သိရပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

Powered By Blogger
Powered by Blogger.